Filmeducatie

De Korte Film Poule staat boordevol films die interessant zijn voor jonge kijkers. Netwerk Filmeducatie heeft samen met Eye Filmmuseum en filmfestivals Cinekid, IDFA, IFFR en NFF diverse schoolprogramma’s ontwikkeld. Voor elk onderwijsniveau is een programma beschikbaar, voorzien van ondersteunend materiaal en een online les. Zo wordt het aanbieden van een bijzondere schoolvoorstelling in jouw theater of bioscoop heel eenvoudig!
lees verder

Filmavonturen - Basisonderwijs 1-2

Schoolvoorstelling voor groep 1-2 van het basisonderwijs, met bijbehorend (les-)materiaal. In dit programma leren leerlingen welke zintuigen worden geprikkeld bij de verschillende films.

Een heleboel gevoel Basisonderwijs 3-4

Schoolvoorstelling voor groep 3-4 van het basisonderwijs, met bijbehorend (les-)materiaal. In dit programma leren leerlingen hoe je gevoel in een film stopt en welke emoties film oproept.

 

Filmtastisch! Basisonderwijs 5-6

Schoolvoorstelling voor groep 5-6 van het basisonderwijs, met bijbehorend (les-)materiaal. In dit programma staat zowel de fantasie van de maker als de verbeeldingskracht van de kijker centraal. 

Ik en de wereld Basisonderwijs 7-8

Schoolvoorstelling voor groep 7-8 van het basisonderwijs, met bijbehorend (les-)materiaal. In dit programma over identiteit en je plek vinden in de wereld ontdekken leerlingen hoe beeldvorming in film tot stand komt.

Live online - Voortgezet onderwijs 1-2

Schoolvoorstelling voor klas 1-2 van het voortgezet onderwijs, met bijbehorend (les-)materiaal. Programma over de invloed van de online wereld op het dagelijks leven, en de manieren waarop dit kan worden verteld in filmtaal.

Film natuurlijk Voortgezet onderwijs 2-3

Schoolvoorstelling voor klas 2-3 van het voortgezet onderwijs, met bijbehorend (les-)materiaal. Programma over de relatie tussen mens en natuur, en de verschillende manieren waarop dit wordt verbeeld in diverse filmvormen.

Ontdek de maker Voortgezet onderwijs 4-5-6

Schoolvoorstelling voor de bovenbouw (klas 4, 5, 6) van het voortgezet onderwijs, met bijbehorend (les-)materiaal. Programma over de makers achter films. Hoe ziet het maakproces eruit, wie zijn betrokken en welke beslissingen moet een maker nemen?

 

Ondersteboven - Mbo

Schoolprogramma voor alle jaren van het mbo. In dit programma leren studenten kijken en denken als echte filmmakers: Welke KEUZES moet je maken bij het VORMGEVEN van een scene? En wat voor invloed heeft dat op jou als KIJKER? Graaf diep en keer films ondersteboven! 

Aangekondigd: Binnenstebuiten - Mbo

Schoolprogramma voor alle jaren van het mbo. In dit programma worden films binnenstebuiten gekeerd: welke BOODSCHAP zit er in een film? Aan de hand van het thema 'jezelf (durven) zijn' wordt gekeken hoe het verhaal is verteld en verbeeld. Haal eruit wat erin zit!