Korte Film Poule

Met de Korte Film Poule stelt Eye een groot aantal korte films, documentaires en animaties beschikbaar voor de filmtheaters in het land. Filmtheaters met een abonnement kunnen daarbij oneindig putten uit het korte-filmaanbod.

De korte films komen uit de Eye-collectie, NTR Kort! en van diverse onafhankelijke makers en distributeurs. Ook wordt de Poule jaarlijks verrijkt met een selectie van nieuwe Nederlandse korte films. Alle films in de Korte Film Poule worden aangeboden op DCP. Na registratie op deze website kunnen abonnees de films direct online bekijken en bestellen voor vertoning in het filmtheater. Iedereen kan op deze website bladeren door het volledige aanbod.

Het afsluiten van een abonnement

Het abonnement kan op ieder gewenst moment in gaan en is niet afhankelijk van het begin van een kalender- of schooljaar.  Een abonnement op de Korte film Poule bedraagt €725 per jaar voor reguliere bioscopen en filmtheaters en €362,50 per jaar voor kleine filmtheaters met gemiddeld drie of minder voorstellingen per week. 
Dit bedrag is inclusief het onbeperkt digitaal transport van de films op DCP via de filmkluis en inclusief de rechten van alle films in de Poule. 

LET OP: gedurende 2024 geldt een kortingstarief voor afsluiten van een Korte Film Pouleabonnement. In het kader van een pilotregeling in samenwerking met het Nederlands Filmfonds ter ondersteuning van de distributie van korte films kunnen we de abonnementen voor de helft van de prijs aanbieden. In 2024 gelden de volgende tarieven voor een jaarabonnement:

€362,50 per jaar voor reguliere bioscopen en filmtheaters.
€181,25 per jaar voor kleine filmtheaters met gemiddeld drie of minder voorstellingen per week. 

Voor het transport van de DCP’s werken we samen met Gofilex, zij versturen de DCP’s naar de digitale filmkluis (beveiligde server) van het aangesloten theater wanneer er een boeking is gemaakt. Met het Korte Film Poule abonnement kan een filmtheater zo vaak en zo veel korte films, korte filmprogramma's en educatieve programma's boeken en vertonen als men wil. Wanneer het theater is ingelogd met het eigen account, dan kan van elke film in de catalogus ook een preview worden bekeken. Boeking zijn  eenvoudig te maken via een shopping cart systeem, waarbij er zelfs tot uiterlijk 48 uur voor een voorstelling korte films besteld kunnen worden. 

Kortom: de Korte Film Poule biedt oneindig veel mogelijkheden voor vertoning van korte film in de filmtheaters. Wil je een abonnement afsluiten? Neem dan contact op met kfp@eyefilm.nl

Voor filmmakers

Eens per half jaar vindt er een selectieronde plaats waarbij door een selectiecommissie nieuwe korte films worden geselecteerd voor toevoeging aan de Korte Film Poule. Filmmakers kunnen voor deze selectieprocedure hun Nederlandse korte film insturen. Neem voor meer informatie hierover contact op met Edith van der Heijde via kfp@eyefilm.nl.

Educatie

De Korte Film Poule biedt speciale educatieprogramma's aan met een mooie selectie films voor het onderwijs. Bij de programma’s is lesmateriaal beschikbaar dat aansluit bij kerndoelen, leerdoelen en thema's in het onderwijs. Ook is er ondersteunend materiaal beschikbaar om een schoolvoorstelling mee vorm te geven.
Meer informatie

Programma's

De Korte Film Poule biedt filmtheaters ook verzamelprogramma's aan rond een thema, filmmaker of speciale gelegenheid.
En jaarlijks op rond de Dag van de Korte Film, op de kortste dag van het jaar 21 december, worden ook twee speciale programma's beschikbaar gesteld via de Poule aan alle abonnees.
Meer informatie

Alle voordelen op een rij

  • Een uitgebreid assortiment van korte films met uiteenlopende thema’s en genres dat jaarlijks blijft groeien.
  • Een compleet abonnement waarbij onbeperkt uit het KFP-assortiment kan worden geput. 
  • Inzet van korte films naar eigen inzicht, bijvoorbeeld elke week een voorfilm, elke maand een educatieprogramma of een themaprogramma bij een debatavond. De mogelijkheden met korte film zijn eindeloos. 
  • Transportkosten en filmrechten zijn inbegrepen in het abonnement. 
  • Vervoer van DCP's via de filmkluis.
  • De korte films zijn eenvoudig en snel te bestellen via de KFP-website. Deze website heeft ook uitgebreide mogelijkheden om op specifieke onderwerpen en thema’s te zoeken.
  • Naast losse korte films zijn er ook diverse kant-en-klare compilatieprogramma’s te bestellen. Deze zijn samengesteld op thema of maker.
  • Ook zijn er educatieprogramma’s beschikbaar die specifiek zijn gericht op basis- of voortgezet onderwijs. Deze compilaties zijn eventueel te bestellen in combinatie met bijbehorende lespakketten.
  • Voor advies over films uit de Poule rond een specifiek onderwerp of thema kun je altijd contact opnemen met het Korte Film Pouleteam via kfp@eyefilm.nl.

Aangesloten filmtheaters