Korte Film Poule

Met de Korte Film Poule stelt Eye een groot aantal korte films, documentaires en animaties beschikbaar voor de filmtheaters in het land. Filmtheaters met een abonnement kunnen daarbij oneindig putten uit het korte-filmaanbod.

De korte films komen uit de Eye-collectie, NTR Kort! en van diverse onafhankelijke makers en distributeurs. Ook wordt de Poule jaarlijks verrijkt met een selectie van nieuwe Nederlandse korte films. Alle films in de Korte Film Poule worden aangeboden op DCP. Na registratie op deze website kunnen abonnees de films direct online bekijken en bestellen. Iedereen kan op deze website bladeren door het volledige aanbod.

Voor filmmakers

Eens per half jaar vindt er een selectieronde plaats waarbij door een selectiecommissie nieuwe korte films worden geselecteerd voor toevoeging aan de Korte Film Poule. Filmmakers kunnen voor deze selectieprocedure hun Nederlandse korte film insturen. Neem voor meer informatie hierover contact op met Edith van der Heijde via kfp@eyefilm.nl.

Educatie

De Korte Film Poule biedt speciale educatieprogramma's aan met een mooie selectie films voor het onderwijs. Bij de programma’s is lesmateriaal beschikbaar dat aansluit bij kerndoelen, leerdoelen en thema's in het onderwijs. Ook is er ondersteunend materiaal beschikbaar om een schoolvoorstelling mee vorm te geven.
Meer informatie

Programma's

De Korte Film Poule biedt filmtheaters ook verzamelprogramma's aan rond een thema, filmmaker of speciale gelegenheid.
En jaarlijks op rond de Dag van de Korte Film, op de kortste dag van het jaar 21 december, worden ook twee speciale programma's beschikbaar gesteld via de Poule aan alle abonnees.
Meer informatie

Alle voordelen op een rij

  • Een uitgebreid assortiment van korte films met uiteenlopende thema’s en genres dat jaarlijks blijft groeien.
  • Een compleet abonnement waarbij onbeperkt uit het KFP-assortiment kan worden geput.
  • Transportkosten en filmrechten zijn inbegrepen in het abonnement. Voor de VPF van alle titels in de KFP is ontheffing verleend.
  • Vervoer via de filmkluis.
  • De korte films zijn eenvoudig en snel te bestellen via de KFP-website. Deze website heeft ook uitgebreide mogelijkheden om op specifieke onderwerpen en thema’s te zoeken.
  • Naast losse korte films zijn er ook diverse kant en klare compilatieprogramma’s te bestellen. Deze zijn samengesteld op thema of maker.
  • Ook zijn er educatieve compilatieprogramma’s die specifiek zijn gericht op basis- of voortgezet onderwijs. Deze compilaties zijn te bestellen in combinatie met bijbehorende lespakketten.
  • Tot slot zorgt u door deelname aan de Korte Film Poule dat de korte film behoed wordt voor verdwijning uit de theaters. Met de helft van de inkomsten uit abonnementsgelden zorgt Eye ervoor dat steeds meer korte films gedigitaliseerd worden.

Aangesloten filmtheaters