FAQ

Hoe maak ik een account aan op de KFP-website?

Neem contact op met kfp@eyefilm.nl om een abonnement af te sluiten. Wanneer u  een abonnement heeft afgesloten op de Korte Film Poule, ontvangt een directe link om een account aan te maken. Vervolgens vult u alle gegevens in die zijn gemarkeerd met een sterretje en klikt u op Nieuw account aanmaken. U heeft nu een geldig account om in te kunnen loggen op de KFP-website. Op het moment dat betaling voor het KFP-abonnement is ontvangen, wordt uw account geactiveerd en kunt u boekingen maken.

Hoe maak ik een boeking op de KFP-website?

Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik op de tab Filmpoule en maak een keuze uit de catalogus door op de filmtitel te klikken. U ziet nu de beschrijving  en technische gegevens van de betreffende film. Klik vervolgens op Boek film en vul daarna de gevraagde gegevens (aantal voorstellingen en afleverdatum) in en klik op bestellen. In uw winkelwagentje kunt u zien welke bestellingen u gedaan heeft, u kunt vervolgens doorgaan met meer films bestellen of de huidige bestellingen definitief maken door op Checkout te klikken. De gegevens die u invult bij Contactpersoon worden gebruikt om u een bevestiging van uw bestelling te sturen. Daarnaast wordt er ook een bevestiging gestuurd naar de contactpersoon die is ingevuld bij het aanmaken van uw account.  Omdat dit één en dezelfde persoon kan zijn, kan het voorkomen dat u twee dezelfde bevestigingsmails ontvangt.

Bestellingen die u in het verleden gedaan heeft, kunt u terugvinden  in  Bestellingen, als u klikt op  Mijn account.

LET OP: wanneer u films op korte termijn vaker wilt vertonen dan het aantal vertoningen dat u hebt aangegeven in de bestelling, geef dit dan per mail door via kfp@eyefilm.nl. Het is van groot belang het juiste aantal vertoningen door te geven, omdat op basis daarvan de rechthebbenden van de films in de Korte Film Poule worden uitbetaald. Als de film niet meer beschikbaar is op uw filmkluis, maak dan wél een nieuwe bestelling aan via de website van de Korte Film Poule.

Hoe worden de films afgeleverd bij mijn filmtheater?

Alle films in de Korte Film Poule zijn beschikbaar als DCP. De DCP's van de bestelde film(s) worden door Gofilex binnen 48 uur na de bestelling verstuurd naar de Filmkluis van het betreffende filmtheater.

Hoe zoek ik in de KFP-catalogus?

U kunt op trefwoord (alleen volledige woorden, geen woorddelen), titel of naam zoeken in de zoekbalk, maar u kunt ook gebruik maken van de verschillende tags aan de linkerzijde van het scherm. Hier kunt u een selectie maken op speelduur, filmmaker en thema.

Kan ik ook een preview bekijken van de films in de Korte Film Poulecatalogus?

Ja, dat kan, maar alleen als u bent ingelogd met uw Korte Film Pouleaccount. Wanneer u dan een film aanklikt uit de catalogus, ziet u links onderin "bekijk op Vimeo" met daaronder het bijbehorende wachtwoord voor het bekijken van de Vimeo-preview van de betreffende film. Wanneer u op de op de knop "bekijk op Vimeo" klikt en het wachtwoord invult in het getoonde veld, dan kunt u de preview bekijken.

Hoe boek ik een compilatieprogramma?

Het is belangrijk dat u wanneer u een compilatieprogramma boekt alle titels uit dit programma los besteld. Daarnaast geldt dat de films bij vertoning in de juiste volgorde gezet dienen te worden, zoals aangegeven bij de beschrijving van het compilatieprogramma. Het kan zijn dat het geluidsniveau van de verschillende films in het programma iets van elkaar afwijkt, wij raden u dan ook aan om voor de voorstelling het geluidsniveau goed te controleren.

Hoe boek ik een educatief programma om een schoolvoorstelling te organiseren?

Het boeken van een educatief programma gaat op dezelfde manier als het boeken van een compilatieprogramma. Ondersteunende materialen vind je op de betreffende programmapagina op de website. De KFP heeft geen eigen docenten in dienst. Neem contact op met de Filmhub bij jou in de buurt voor het vinden van een geschikte moderator of filmdocent. Zij trainen ook medewerkers van theaters en bioscopen in het organiseren en het modereren van schoolvoorstellingen. Inhoudelijke vragen over of feedback op de educatieprogramma’s kunnen gesteld worden via netwerkfilmeducatie@eyefilm.nl

Tot hoe ver voor aanvang van mijn vertoning kan ik uiterlijk een bestelling maken?

U kunt tot minimaal 48 uur en maximaal 2 maanden voor aanvang van uw vertoning een bestelling maken. De DCP's van de bestelde films worden dan door Gofilex binnen 48 uur naar de filmkluis van het betreffende theaters gestuurd. Voor filmtheaters met een Light-abonnement geldt dat de DCP's waar mogelijk binnen 48 uur worden verstuurd.

Waarom is de kwaliteit van de DCP’s soms verschillend?

Dit komt doordat de DCP’s gemaakt zijn van verschillende soorten bronmateriaal, zoals 16mm, 35mm, HDcam, HD file, SD file en DigiBeta.

Kan ik de ondertiteling van een film uitzetten?

Bij enkele films is de ondertiteling in het beeld gebrand en is het dus niet mogelijk deze uit te zetten. Bij de meeste fictiefilms is de ondertiteling echter meegeleverd in een aparte file, welke wel aan of uit kan worden gezet. De beschikbaarheid van ondertiteling in Nederlands en/of Engels  bij de kfp-film staat aangegeven bij de technische specificaties per film.

Kan ik ook vertonen vanaf een  ander formaat dan DCP?

De Korte Film Poule is een project dat in de eerste plaats bedoeld is om korte films weer terug te brengen op het grote doek: als voorfilm, in een korte film compilatie enz.  Dat is ook wat we vastgelegd hebben in de overeenkomst met de filmmaker: het werk wordt beschikbaar gesteld voor zaalvertoningen. Op deze manier wordt het werk vertoond op de manier waarvoor het bedoeld is. Er zijn echter ook situaties denkbaar waarbij er geen DCP-apparatuur voorhanden is en de korte films als eenmalige bijzondere vertoning ook op ander formaat kunnen worden ingezet. In deze situatie neemt u contact op met de KFP en leg je ons het verzoek uit. We zullen vervolgens de filmmaker contacteren om te horen of hij/zij akkoord is met deze vertoning van de film op een ander (= gecomprimeerd formaat). Heeft de maker geen bezwaar, dan brengen we de beide partijen met elkaar in contact en levert de filmmaker de film op een formaat dat hij/zij beschikbaar heeft. Dat zal doorgaans om een DVD of een File gaan.

Als het een eenmalige vertoning betreft, hoeft hier geen extra filmhuur voor afgedragen te worden en valt het gewoon onder het abonnement. De programmeur meldt bij ons de vertoning aan, zodat wij deze kunnen meetellen voor de verrekening van de afdracht aan maker op het einde van het jaar.

Betreft het een werk dat als filminstallatie voor een langere periode tentoon wordt gesteld, dan valt dit buiten de bestaande abonnementsafspraken en moet hier met de maker aparte financiële afspraken voor worden gemaakt.