FAQ

Hoe maak ik een account aan op de kfp-website?

Als u een abonnement heeft afgesloten op de Korte Film Poule, dan kunt op de kfp-website een account aanmaken. U gaat naar www.kortefilmpoule.eyefilm.nl en klikt rechtsboven in het scherm op register. Vervolgens vult u alle gegevens in die zijn gemarkeerd met een sterretje en klikt u op Nieuw account aanmaken. U heeft nu een geldig account om in te kunnen loggen op de kfp-website. Op het moment dat betaling voor het kfp-abonnement is ontvangen, wordt uw account geactiveerd en kunt u boekingen maken.

Hoe maak ik een boeking op de kfp-website?

Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik op de tab Filmpoule en maak een keuze uit de catalogus door op de filmtitel te klikken. U ziet nu de beschrijving  en technische gegevens van de betreffende film. Klik vervolgens op Boek film aan de rechterzijde  van het scherm. Vul daarna de gevraagde gegevens in en klik op bestellen. In uw winkelwagentje kunt u zien welke bestellingen u gedaan heeft, deze kunt u definitief maken door op check out te klikken. De gegevens die u invult bij Contactpersoon worden gebruikt om u een bevestiging van uw bestelling te sturen. Daarnaast wordt er ook een bevestiging gestuurd naar de contactpersoon die is ingevuld bij het aanmaken van uw account.  Omdat dit één en dezelfde persoon kan zijn, kan het voorkomen dat u twee dezelfde bevestigingsmails ontvangt.

Bestellingen die u in het verleden gedaan heeft, kunt u terugvinden  in  Bestellingen, als u klikt op  Mijn account.

Hoe worden de films afgeleverd bij mijn filmtheater?

Alle films in de Korte Film Poule zijn beschikbaar als DCP. De DCP's van de bestelde film(s) worden door Gofilex binnen 48 uur na de bestelling verstuurd naar de Filmkluis van het betreffende filmtheater.

Hoe zoek ik in de kfp-catalogus?

U kunt op trefwoord (alleen volledige woorden, geen woorddelen), titel of naam zoeken in de zoekbalk, maar u kunt ook gebruik maken van de verschillende tags aan de linkerzijde van het scherm. Hier kunt u een selectie maken op speelduur, filmmaker en thema.

Kan ik ook een preview bekijken van de films in de Korte Film Poulecatalogus?

Ja, dat kan, maar alleen als u bent ingelogd met uw Korte Film Pouleaccount. Wanneer u dan een film aanklikt uit de catalogus, ziet u links onderin "bekijk op Vimeo" met daaronder het bijbehorende wachtwoord voor het bekijken van de Vimeo-preview van de betreffende film. Wanneer u op de op de knop "bekijk op Vimeo" klikt en het wachtwoord invult in het getoonde veld, dan kunt u de preview bekijken.

Hoe boek ik een compilatieprogramma?

Het is belangrijk dat u wanneer u een compilatieprogramma boekt alle titels uit dit programma los besteld. Daarnaast geldt dat de films bij vertoning in de juiste volgorde gezet dienen te worden, zoals aangegeven bij de beschrijving van het compilatieprogramma. Het kan zijn dat het geluidsniveau van de verschillende films in het programma iets van elkaar afwijkt, wij raden u dan ook aan om voor de voorstelling het geluidsniveau goed te controleren.

Hoe boek ik een educatief programma in combinatie met een lesbrief of lezing?

Het boeken van een educatief programma gaat op de zelfde manier als het boeken van een compilatieprogramma. Bijbehorende lesbrievenstaan vermeld bij de programma’sen kunt u downloaden vanaf de kfp-website . Voor het boeken van lezingen bij educatieve programma’s kunt contact opnemen met educatie@eyefilm.nl.

Tot hoe ver voor aanvang van mijn vertoning kan ik uiterlijk een bestelling maken?

U kunt tot minimaal 48 uur en maximaal 2 maanden voor aanvang van uw vertoning een bestelling maken. De DCP's van de bestelde films worden dan door Gofilex binnen 48 uur naar de filmkluis van het betreffende theaters gestuurd. Voor filmtheaters met een Light-abonnement geldt dat de DCP's waar mogelijk binnen 48 uur worden verstuurd, maar uiterlijk met het eerstvolgende nachttransport van woensdag op donderdag.

Waarom is de kwaliteit van de DCP’s soms verschillend?

Dit komt doordat de DCP’s gemaakt zijn van verschillende soorten bronmateriaal, zoals 16mm, 35mm, HDcam, HD file, SD file en DigiBeta.

Kan ik de ondertiteling van een film uitzetten?

Bij enkele films is de ondertiteling in het beeld gebrand en is het dus niet mogelijk deze uit te zetten. Bij de meeste fictiefilms is de ondertiteling echter meegeleverd in een aparte file, welke wel aan of uit kan worden gezet. De beschikbaarheid van ondertiteling in Nederlands en/of Engels  bij de kfp-film staat aangegeven bij de technische specificaties per film.

Kan ik ook vertonen vanaf een  ander formaat dan DCP?

De Korte Film Poule is een project dat in de eerste plaats bedoeld is om Korte Films weer terug te brengen op het grote doek: als voorfilm, in een korte film compilatie enz.  Dat is ook wat we vastgelegd hebben in de overeenkomst met de filmmaker: het werk wordt beschikbaar gesteld voor zaalvertoningen. Op deze manier wordt het werk vertoond op de manier waarvoor het bedoeld is. Er zijn echter ook situaties denkbaar waarbij er geen DCP-apparatuur voorhanden is en de korte films als eenmalige bijzondere vertoning ook op ander formaat kunnen worden ingezet. In deze situatie neemt u contact op met de KFP en leg je ons het verzoek uit. We zullen vervolgens de filmmaker contacteren om te horen of hij/zij akkoord is met deze vertoning van de film op een ander (= gecomprimeerd formaat). Heeft de maker geen bezwaar, dan brengen we de beide partijen met elkaar in contact en levert de filmmaker de film op een formaat dat hij/zij beschikbaar heeft. Dat zal doorgaans om een DVD of een File gaan.

Als het een eenmalige vertoning betreft, hoeft hier geen extra filmhuur voor afgedragen te worden en valt het gewoon onder het abonnement. De programmeur meldt bij ons de vertoning aan, zodat wij deze kunnen meetellen voor de verrekening van de afdracht aan maker op het einde van het jaar.

Betreft het een werk dat als filminstallatie voor een langere periode tentoon wordt gesteld, dan valt dit buiten de bestaande abonnementsafspraken en moet hier met de maker aparte financiële afspraken voor worden gemaakt.