PO 1-2: Filmavonturen

Programma Educatie

Filmavonturiers opgelet! Ogen open en oren gespitst? We gaan op ontdekkingstocht in de wereld van film. Leerlingen kijken verschillende korte films en leren welke zintuigen je als filmavonturier gebruikt. Ga je mee op reis?

In dit zaalprogramma kijken leerlingen naar een compilatie van diverse soorten korte films, oud en nieuw, waarbij jonge leerlingen kennismaken met het filmtheater of bioscoop, de diversiteit van film en de kracht van beeldtaal. 

Dit programma is samengesteld en ontwikkeld door Netwerk Filmeducatie, in samenwerking met Eye Filmmuseum en filmfestivals Cinekid, IDFA, IFFR en NFF.

Filmselectie

Boek de volgende films en vertoon in onderstaande volgorde:

  1. Waar is Ko? (Jorn Leeuwerink, 7 min, animatie)
  2. Rosalie et son phonographe (Romeo Bosetti, 4 min, stille film) 
  3. Trampoline (Maarten Koopman, 2 min, animatie) 
  4. Meneer papier gaat uit wandelen (Steven de Beul & Ben Tesseur, 8 min, animatie)
  5. Primary Expansion (Johan Rijpma, 1 min, animatie)
  6. Cake Day (Jeroen Koelewijn, 3 min, animatie)
  • Totale duur films: 25 min
  • Totale duur programma: 50 min

Preview films

Voor meer info per film, klik op de individuele titel. Je kunt de films online bekijken als je ingelogd bent. Wil je de films ter voorbereiding delen met leraren? Vraag de link voor de besloten preview-map op via netwerkfilmeducatie@eyefilm.nl.

Lesmateriaal 

Bij dit programma is lesmateriaal beschikbaar. Leraren kunnen deze lessen zelfstandig in de klas geven aan leerlingen. Een account is niet nodig, een digiboard met internetverbinding wel. Stuur de link dus ruim van tevoren door naar de leerkracht of cultuurbemiddelaar.

  • Klik hier voor een korte voorbereidende les op LessonUp. 
  • Klik hier voor de verwerkingsles op LessonUp.

Ondersteunend materiaal  

Met deze materialen kan een schoolvoorstelling worden vormgegeven. Vertoon de kant-en-klare presentatie via een laptop in de filmzaal, of maak er een eigen versie van. De moderator kan de handleiding en presentatiekaartjes printen en als leidraad nemen voor het zaalprogramma.

Feedback

Heb je dit programma gebruikt? We horen graag je mening. Zo kunnen we het programma verbeteren. Vul dit feedbackformulier in (duur ca. 3-5 min.)