Muziekfilm programma Udo Prinsen: Muziek als onderwerp

Programma

Speciaal voor de Korte Film Poule stelde regisseur Udo Prinsen twee muziekfilm programma’s samen die vanaf 1 juni 2024 beschikbaar zijn voor boeking. In overleg is Udo beschikbaar voor een inleiding bij dit programma.

Udo Prinsen (1974) is animator, regisseur en beeldend kunstenaar van film, animatie en cross-over kunstprojecten. In zijn werken zoekt hij altijd inspiratie bij muziek. Bij het ontwerp van een concept is de diversiteit van animatie zijn vertrekpunt voor zowel speelse als dramatische werken, die lang na productie nog impact kunnen maken. Hij werkte nationaal en internationaal voor o.a. VPRO, il Luster Films, Joods Historisch Museum, Onderduikmuseum, BBC Education, Stichting Human Rights in the Picture, theaterprogramma’s van o.a. Dominic Seldis, Martin Fondse en Quinsin Nachoff. Platform New Music Now vertoont films uit zijn concept Mini Music Movies. Een initiatief waarmee Udo zich richt op experimenteel onderzoek met musici wat een basis legt voor grotere plannen.  

Udo studeerde Beeld- en Media Technologie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, deed de Richard Williams Animation Masterclass en Bristol Animation Course en ontving diverse nationale en internationale prijzen voor zijn werk.

Dit compilatieprogramma bestaat uit muziekfilms met soundtracks van een Nederlandse of Belgische componist. In deze eerste serie betreft het films met muziek als onderwerp. Voor Udo is een persoonlijke highlight in dit programma de score voor Auditie. De track is via Vloeimans en Fondse een eigen leven gaan leiden onder de titel ‘Lex’ en heeft zo enorm veel betekend voor de zichtbaarheid, context en levensloop van deze korte film. Vanwege Udo’s liefde voor ontwerp zijn er naast live action veel animatiefilms in opgenomen. 

Graag in onderstaande volgorde vertonen:

Into Spring - muziek: Han Bennink, Mary Oliver - 4m 30 s
Jazzimation - muziek: Jeroen van Vliet - 4m 37s
One Hand Clapping - muziek Harry de Wit - 10 m 30 s
The Magic Music  - muziek: Dolf van der Linden - 4 m 13 s
Philips Lamp Light Band - muziek: Dolf van der Linden - 2m 53 s
Vader op zoon - muziek: Kees van der Vooren - 7m
Auditie - muziek: Eric Vloeimans & Martin Fondse - 6m
Fallin' Floyd - muziek Martin Fondse - 9m  
Schoenmaten - muziek: Steven Stoffels - 5m 52 s 

Totale lengte programma: 55 minuten