The Game

Film

Een scheidsrechter moet negentig minuten non-stop scherp blijven, overal zijn en alles zien. Zijn beslissingen liggen onder een vergrootglas, van commentatoren, van spelers die ieder fluitsignaal aanvechten als een ongerechtigheid en van het veelkoppige monster, genaamd ‘publiek’. Hij staat onder hoogspanning, en moet dan ook nog eens een kilometer of elf over het veld draven.

The Game laat een wedstrijd in de hoogste Zwitserse competitie zien door de ogen van topscheidsrechter Fedayi San. De bal komt niet één keer in beeld, maar wel de twijfel bij een overtreding, de impact van scanderende fans, het nerveuze overleg met de videoassistent, de stewards die instructies krijgen over de omgang met vuurwerk, het kinderachtige gedrag van vedettes die in verschillende talen moeten worden gecorrigeerd en de korte evaluatie met grensrechters tijdens de rust. Het is een wedstrijd zoals we die nooit eerder zagen.

Trefwoorden

sport, beweging 

Bij deze film is audiodescriptie beschikbaar voor kijkers met een visuele beperking. Audiodescriptie maakt films, series en voorstellingen toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is. Door deze extra uitleg is het verhaal veel beter te volgen. Elementen die beschreven worden zijn bijvoorbeeld personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepalingen en ontwikkelingen in de verhaallijn. De audiodescriptie is te downloaden en af te spelen via de Earcatch app en synchroniseert automatisch met het geluid van het filmtheater. Ga voor meer informatie naar earcatch.nl/uitleg.

Film gegevens