Nieuwe internationale aanwinsten

Nieuws —

Published on

Eye is een samenwerking aangegaan met andere Europese distributeurs van korte films in de vorm van het Short Circuit Network. Hierdoor kan er naast een grote variatie aan Nederlandse korte films ook jaarlijks een selectie van diverse Europese korte films in de Korte Film Poule worden opgenomen. Dit  jaar heeft dat geresulteerd in de selectie en opname van 10 prijswinnende Europese animatiefilms.

ELEPHANT'S BICYCLE (Olesya Shchukina, Franksrijk/België, 2014)
Een olifant woont in een stadje tussen de mensen en werkt als straatveger. Op een dag ziet hij op een groot aanplakbord een reclame voor een fiets. Dat lijkt precies de goede maat voor hem! Op dat moment verandert het leven van de olifant: hij moet die fiets koste wat kost hebben.

PLANET SIGMA (Momoko Seto, Frankrijk, 2014)
Een visueel prachtige film over een parallel universum met een uitzonderlijke soundscape. In extreme macro en slow-motion worden ijsblokken bergen en groeien bleke paddenstoelen tot een soort van reuzenbloemkelken.

A NOITE (Regina Pessoa, Portugal, 1999)
Dit is het verhaal van een kind en haar moeder, twee levens die nauwelijks met met elkaar overeenkomen.Donker is de nacht. Donker is de moeder.
En donker wordt het hele universum als je alleen en verlaten bent.

TRÊS SEMANAS EM DEZEMBRO (Laura Gonçalves, Portugal, 2013)
Een verslag van de samenkomst van de familie van de filmmaker tijdens kerst in haar geboorstestad Belmonte, gebaseerd op de tekeningen die zij in haar schetsboek maakte tijdens die periode in december.

NUGGETS (Andreas Hykade, Duitsland, 2014)
Een kiwi proeft van een goudklompje, dit blijkt een heerlijk hapje te zijn!  Maar dan neemt het verhaal een duistere wending, wanneer het eten van goudklompjes het enige is waar Kiwi nog aan kan denken.

FREILANDEIER (Daniel Faigle, Duitsland, 2006)
Een romantisch liefdesverhaal tussen twee stop-motion geanimeerde eieren. Op een ochtend ontmoeten twee eieren elkaar op de ontbijttafel, de vonk springt meteen over, maar al snel blijken de eieren zich op gevaarlijk terrein te begeven.

WALK THE DOG (Sonja Rohleder, Duitsland, 2014)
In deze vrolijke animatie ontmoet een vrouw die met haar hond wandelt een man die ze liever niet was tegengekomen.

PAWO (Antje Heyn, Duitsland, 2015)
Pawo (Tibetaans voor "moedig")  vertelt het magische avontuur van een klein speelgoed figuurtje, dat zich bevindt in een merkwaardige wereld. Dankzij een aantal vreemde metgezellen, wodt het zich geleidelijk bewust van haar kracht en vaardigheden.

AMORE D'INVERNO (Guglielmo Trupia, Italië,2015)
Een verliefd paar loopt langs de rivier, jagers verschuilen zich in het bos en een groep vrienden haalt herinneringen op aan de Danser van Clavesena, een metafoor voor de vrije liefde die langzaam opgaat in het winterse landschap.

MERLOT (Marta Gennari en Giulia Martinelli, Italië,  2016)
In een blauw sprookjesbos verliest een knorrig omaatje een fles wijn. Dit zorgt voor een opeenstapeling van komische situaties die uiteindelijk voor een onverwachte uitkomst zorgen.