Muziekfilm programma Udo Prinsen - Muziek ter ondersteuning van thema’s

Programma

Speciaal voor de Korte Film Poule stelde regisseur Udo Prinsen twee muziekfilm programma’s samen die vanaf 1 juni 2024 beschikbaar zijn voor boeking. In overleg is Udo beschikbaar voor een inleiding bij dit programma.

Udo Prinsen (1974) is animator, regisseur en beeldend kunstenaar van film, animatie en cross-over kunstprojecten. In zijn werken zoekt hij altijd inspiratie bij muziek. Bij het ontwerp van een concept is de diversiteit van animatie zijn vertrekpunt voor zowel speelse als dramatische werken, die lang na productie nog impact kunnen maken. Hij werkte nationaal en internationaal voor o.a. VPRO, il Luster Films, Joods Historisch Museum, Onderduikmuseum, BBC Education, Stichting Human Rights in the Picture, theaterprogramma’s van o.a. Dominic Seldis, Martin Fondse en Quinsin Nachoff. Platform New Music Now vertoont films uit zijn concept Mini Music Movies. Een initiatief waarmee Udo zich richt op experimenteel onderzoek met musici wat een basis legt voor grotere plannen.  

Udo studeerde Beeld- en Media Technologie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, deed de Richard Williams Animation Masterclass en Bristol Animation Course en ontving diverse nationale en internationale prijzen voor zijn werk.

Dit compilatieprogramma bestaat uit muziekfilms met soundtracks van een Nederlandse of Belgische componist. In deze tweede serie betreft het films waar de soundtrack ondersteunend zijn aan soms moeilijke thema’s. Een highlight voor Udo in dit programma is de komische film Tienminutengesprek. Let eens op hoe de soundtrack en sound design met elkaar verweven zijn. Vanwege Udo’s liefde voor ontwerp zijn er naast live action veel animatiefilms in opgenomen. 

Graag in onderstaande volgorde vertonen:

A Single Life - muziek: Job Roggeveen - 2 m
Stardust - muziek: Ruben Samama - 4 m
Diafonie - muziek: Luigi Jansen, Hans Nieuwenhuijsen - 7m 14s
Kajak - muziek: Eddy Koopman - 3m 20s
Sticky Feet - muziek: Michel Marang - 5 m
Senses - muziek: Paul Crucq - 5 m
Motor - muziek: Simon Lenski (Belgie) - 9m
Tienminutengesprek - muziek: Arend Bruijn, Hans Nieuwenhuijsen - 12 m
Vent - muziek: Martin Fondse - 5m
Koffie - muziek: Albert van Veenendaal, Esmée Olthuis, Tessa Zoutendijk 5m
Cycle - muziek: Fay Lovsky - 2m

Totale lengte programma: 60 minuten