Dutchy brengt u het laatste wereldnieuws

Film

Reclamefilm in opdracht van het Nederlands Zuivelbureau in de vorm van een poppenanimatie waarin het typisch Hollandse figuurtje Dutchy de hoofdrol speelt. Dutch neemt ons mee naar plekken in binnen- en buitenland Nederlandse zuivelproducten beroemd zijn.Van een Arabische sultan tot de oudste bewoner van een dorp, en een eenjarig kind dat acrobatische toeren uithaalt tot astronauten en een bokser gebruiken allemaal Nederlandse zuivelproducten zoals melk, boter en kaas, aangereikt door Dutchy. 
Deze film is afkomstig uit het archief van EYE en werd gemaakt in de beroemde Dollywoodstudio's van Joop Geesink, waar onder andere ook de Loekie de Leeuwfilms werden gemaakt. 

Deze film is een product van zijn tijd en kan controversiële inhoud bevatten. Eye vindt het echter wel belangrijk om deze films beschikbaar te maken voor vertoning, om daarmee volledig te zijn in het toegankelijk maken van haar archiefmateriaal, bewustzijn te creëren over het bestaan hiervan en niet de indruk te wekken dat controversiële inhoud niet of in mindere mate aanwezig is in films uit bepaalde historische periodes. In geval van vertoning verdient het aanbeveling de film in ieder geval vooraf te bekijken en eventueel te voorzien van (geschreven) context.

Trefwoorden

eten, reizen 

Film gegevens