Zoek films op titel, trefwoord, producent of regisseur
Land: 
Nederland
Productie jaar: 
1958
Lengte: 
3 min.
Kleur: 
Kleur
Geluid: 
Stereo
Taal: 
Engels
Genre: 
animatie
Bron materiaal DCP: 
35mm

Dutchy brengt u het laatste wereldnieuws

Regisseur: 

Reclamefilm in opdracht van het Nederlands Zuivelbureau in de vorm van een poppenanimatie waarin het typisch Hollandse figuurtje Dutchy de hoofdrol speelt. Dutch neemt ons mee naar plekken in binnen- en buitenland Nederlandse zuivelproducten beroemd zijn.Van een Arabische sultan tot de oudste bewoner van een dorp, en een eenjarig kind dat acrobatische toeren uithaalt tot astronauten en een bokser gebruiken allemaal Nederlandse zuivelproducten zoals melk, boter en kaas, aangereikt door Dutchy. 
Deze film is afkomstig uit het archief van EYE en werd gemaakt in de beroemde Dollywoodstudio's van Joop Geesink, waar onder andere ook de Loekie de Leeuwfilms werden gemaakt. 

Trefwoorden: eten, reizen 

Producent: Joop Geesink
Productiemaatschappij: Joop Geesink's Dollywood

Deze film is gemaakt in 1958 en is een product van toen. De film kan culturele stereotyperingen bevatten die vanuit hedendaags oogpunt gezien niet meer van deze tijd zijn.
Eye vindt het echter wel belangrijk om deze films beschikbaar te maken voor vertoning (mits daarbij inhoudelijke context wordt aangeboden), om daarmee volledig te zijn in het toegankelijk maken van haar archiefmateriaal, bewustzijn te creëren over het bestaan hiervan en niet de indruk te wekken dat vormen van stereotypering, culturele toe-eigening en racisme nooit of in mindere mate aanwezig zijn in films uit bepaalde historische periodes.

Log in s.v.p.

Om films te bekijken en boeken dien je in te loggen

Log in Registreer