Zoek films op titel, trefwoord, producent of regisseur
Land: 
Nederland
Productie jaar: 
1958
Lengte: 
3 min.
Kleur: 
Kleur
Geluid: 
Stereo
Taal: 
Engels
Genre: 
animatie
Bron materiaal DCP: 
35mm

Dutchy brengt u het laatste wereldnieuws

Regisseur: 

Reclamefilm in opdracht van het Nederlands Zuivelbureau in de vorm van een poppenanimatie waarin het typisch Hollandse figuurtje Dutchy de hoofdrol speelt. Dutch neemt ons mee naar plekken in binnen- en buitenland Nederlandse zuivelproducten beroemd zijn.Van een Arabische sultan tot de oudste bewoner van een dorp, en een eenjarig kind dat acrobatische toeren uithaalt tot astronauten en een bokser gebruiken allemaal Nederlandse zuivelproducten zoals melk, boter en kaas, aangereikt door Dutchy. 
Deze film is afkomstig uit het archief van EYE en werd gemaakt in de beroemde Dollywoodstudio's van Joop Geesink, waar onder andere ook de Loekie de Leeuwfilms werden gemaakt. 

Trefwoorden: eten, reizen 

Producent: Joop Geesink
Productiemaatschappij: Joop Geesink's Dollywood

Deze film is een product van zijn tijd en kan controversiële inhoud bevatten. Eye vindt het echter wel belangrijk om deze films beschikbaar te maken voor vertoning, om daarmee volledig te zijn in het toegankelijk maken van haar archiefmateriaal, bewustzijn te creëren over het bestaan hiervan en niet de indruk te wekken dat controversiële inhoud niet of in mindere mate aanwezig is in films uit bepaalde historische periodes. In geval van vertoning verdient het aanbeveling de film in ieder geval vooraf te bekijken en eventueel te voorzien van (geschreven) context. 

Log in s.v.p.

Om films te bekijken en boeken dien je in te loggen

Log in