Zoek films op titel, trefwoord, producent of regisseur
Land: 
Nederland
Productie jaar: 
1961
Lengte: 
12 min.
Kleur: 
Kleur
Geluid: 
Stereo
Taal: 
Engels
Ondertitels: 
Nederlands ondertiteld
Genre: 
animatie
Bron materiaal DCP: 
35mm

50 Paar handen en Pleasure Revived

Regisseur: 

Documentaire met commentaar over hoe een poppenfilm tot stand komt in de Joop Geesinks Dollywoodstudio. Als voorbeeld  wordt gebruikt de Player's sigarettenreclame "Pleasure Revived". Aan bod komen: het componeren van de muziek, het bouwen van de decors, het fabriceren van de poppen (het hoofd, de handen, de kleding, het haar, het samenvoegen van alle onderdelen), het opnemen met de speciale stop frame camera en tot slot de montage. De volledige reclamefilm "Pleasure Revived" volgt daarna.
Op de Noordpool zien we een man vissen, maar hij  wordt ineens door zijn vislijn het water in getrokken. Eenmaal uit het water, in een sneeuwberg, bieden twee lokale bewoners hem allerlei zaken aan om op te knappen, maar hij accepteert alleen Player's sigaretten.
Deze film is afkomstig uit het archief van Eye en werd gemaakt in de beroemde Dollywoodstudio's van Joop Geesink, waar onder andere ook de Loekie de Leeuwfilms werden gemaakt. 

Trefwoorden: sneeuw, humor

Producent: Joop Geesink
Productiemaatschappij: Joop Geesink's Dollywood

Deze film is een product van zijn tijd en kan controversiële inhoud bevatten. Eye vindt het echter wel belangrijk om deze films beschikbaar te maken voor vertoning, om daarmee volledig te zijn in het toegankelijk maken van haar archiefmateriaal, bewustzijn te creëren over het bestaan hiervan en niet de indruk te wekken dat controversiële inhoud niet of in mindere mate aanwezig is in films uit bepaalde historische periodes. In geval van vertoning verdient het aanbeveling de film in ieder geval vooraf te bekijken en eventueel te voorzien van (geschreven) context. 

 

Log in s.v.p.

Om films te bekijken en boeken dien je in te loggen

Log in