Zoek films op titel, trefwoord, producent of regisseur
Land: 
Nederland
Productie jaar: 
1961
Lengte: 
12 min.
Kleur: 
Kleur
Geluid: 
Stereo
Taal: 
Engels
Subtitle: 
Nederlands ondertiteld
Genre: 
animatie
Bron materiaal DCP: 
35mm

50 Paar handen en Pleasure Revived

Regisseur: 

Documentaire met commentaar over hoe een poppenfilm tot stand komt in de Joop Geesinks Dollywoodstudio. Als voorbeeld  wordt gebruikt de Player's sigarettenreclame "Pleasure Revived". Aan bod komen: het componeren van de muziek, het bouwen van de decors, het fabriceren van de poppen (het hoofd, de handen, de kleding, het haar, het samenvoegen van alle onderdelen), het opnemen met de speciale stop frame camera en tot slot de montage. De volledige reclamefilm "Pleasure Revived" volgt daarna.
Op de Noordpool zien we een man vissen, maar hij  wordt ineens door zijn vislijn het water in getrokken. Eenmaal uit het water, in een sneeuwberg, bieden twee eskimo's hem allerlei zaken aan om op te knappen, maar hij accepteert alleen Player's sigaretten.
Deze film is afkomstig uit het archief van Eye en werd gemaakt in de beroemde Dollywoodstudio's van Joop Geesink, waar onder andere ook de Loekie de Leeuwfilms werden gemaakt. 

Trefwoorden: sneeuw, humor

Producent: Joop Geesink
Productiemaatschappij: Joop Geesink's Dollywood

Deze films zijn gemaakt in 1961 en zijn een product van toen. De films kunnen culturele stereotyperingen bevatten die vanuit hedendaags oogpunt gezien niet meer van deze tijd zijn.
Eye vindt het echter wel belangrijk om deze films beschikbaar te maken voor vertoning (mits daarbij inhoudelijke context wordt aangeboden), om daarmee volledig te zijn in het toegankelijk maken van haar archiefmateriaal, bewustzijn te creëren over het bestaan hiervan en niet de indruk te wekken dat vormen van stereotypering, culturele toe-eigening en racisme nooit of in mindere mate aanwezig zijn in films uit bepaalde historische periodes. 

 

Log in s.v.p.

Om films te bekijken en boeken dien je in te loggen

Log in Registreer