Schoolvoorstellingen

EYE Educatie heeft uit de Korte Film Poule een selectie gemaakt van geschikte films. Er worden diverse compilatieprogramma’s aangeboden die in te zetten zijn voor schoolvoorstellingen voor zowel het  basisonderwijs als het voortgezet onderwijs. Bij deze programma’s is lesmateriaal beschikbaar dat aansluit bij kern- en leerdoelen van onderwijs en onderwijsthema’s. De compilatieprogramma’s zijn tussen de 40 en 70 minuten lang.

De filmprogramma’s en het bijbehorende lesmateriaal sluiten aan bij onderwijsthema’s als tijd, reizen, pesten, vriendschap, afscheid en liefde. De programma’s kunnen worden ingezet bij verschillende vakgebieden (kunst en cultuur, maar ook geschiedenis, aardrijkskunde en maatschappijleer).
Naast deze compilatieprogramma’s zullen door het jaar heen regelmatig tips worden gegeven uit de catalogus voor geschikte films die geschikt zijn voor educatie en die als voorfilm kunnen worden ingezet bij reguliere jeugdprogramma’s en/of schoolbezoeken.

Vertoners bieden zelf het programma aan bij scholen in de omgeving. Er is een concept-aanbodbrief voor scholen beschikbaar. EYE Educatie kan altijd adviseren over de organisatie van educatieve activiteiten en het bereiken van het onderwijs.
 

 

Jij en ik

Schoolvoorstelling voor groep 1 en 2 van het basisonderwijs met bijbehorend lesmateriaal

Raar maar waar

Schoolvoorstelling voor groep 3, 4 en 5 van het basisonderwijs met bijbehorend lesmateriaal

Reis om de wereld

Schoolvoorstelling voor groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs met bijbehorend lesmateriaal 

Till death do us part

Schoolvoorstelling voor het voortgezet onderwijs met bijbehorend lesmateriaal