ZEEZUCHT, WITCH DOCTOR en (OTTO) prijswinnaars op het HAFF 2016

ZEEZUCHT van Marlies van der Wel, WITCH DOCTOR van Floris Kaayk en Studio Smack en (OTTO) van Job, Joris en Marieke zijn in de prijzen gevallen op de 19e editie van het Holland Animation Film Festival. De videoclip voor het nummer Witch Doctor van De Staat werd bekroond met de Grand Prix Nederlandse Animatie, Van der Wel sleepte met haar korte animatie de Vakprijs voor Nederlandse Animatie in de wacht en (OTTO)  won de HAFF Junior Audience Award.

De jury over WITCH DOCTOR: "Als goede kunst gaat om het losmaken van gevoelens, dan is dat precies wat Witch Doctor is. Daarom loven we de Grand Prix uit aan Floris Kaayk en Studio Smack."

En over ZEEZUCHT; “De losse beelden in Zeezucht zijn kunstwerkjes die je zo kan inlijsten. De unieke stijl, die collagetechnieken vermengt met mooi geanimeerde details, leent zich uitstekend voor het verhaal. Alles past prachtig in elkaar, terwijl het toch verrassend en onvoorspelbaar blijft. Het geeft je ook een positief gevoel over ouder worden en het blijven volgen van ambities! Omdat we meer films van Marlies willen zien, geven we haar graag de Professional Award.”

Alle films zijn onbeperkt beschikbaar voor boeking in de Poule.