Videoclipprogramma samengesteld door filmmaker Johan Rijpma

Speciaal voor de Korte Film Poule stelt filmmaker Johan Rijpma een videoclipprogramma samen dat vanaf december 2015 beschikbaar zal zijn voor boeking. Daarnaast is hij in overleg ook beschikbaar voor een inleiding bij dit programma. Met clips van onder andere Roel Wouters voor de band zZz, Martha Colburn bij de muziek van de Amerikaanse band Deerhoof en een clip van Rijpma zelf die hij maakte voor Nobody Beats the Drum belooft het een bijzonder programma te worden.

Johan Rijpma (1984) maakt korte films, videoclips en animaties. In zijn werken gaat hij op speelse en experimentele wijze een creatieve samenwerking aan met simpele objecten uit zijn directe omgeving. Door middel van zijn systematische en analytische werkwijze probeert hij de relatie tussen zijn eigen controle en de onvoorspelbaarheid van het dagelijks leven vast te leggen. Johan studeerde  Image and Media Technology aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en ontving al diverse nationale en internationale prijzen voor zijn werk.
In mei 2014 werd hij benoemd als adviseur van het TAX-Videoclipfonds, een  fonds met als doel de artistieke kwaliteit van videoclips een impuls te geven en de samenwerking tussen beeldmakers en musici te stimuleren en te versterken.

Voor een overzicht  van alle (komende) compilatieprogramma's klik hier.