Programmering educatieprogramma’s uit de Korte Film Poule succesvol

De educatieprogramma’s in de Korte Film doen het goed en worden regelmatig geboekt. NatLab in Eindhoven mocht het spits afbijten en boekte als eerste zowel het programma voor basisonderwijs als voor voortgezet onderwijs. Educatiemedewerker van EYE Merel Gilsing sprak met Daniëlle Thomas, programma-coördinator van NatLab over de inzet van de educatieprogramma’s in hun filmtheater:

“De Korte Filmpoule biedt veel mogelijkheden. Er zijn compilatieprogramma's met lesmateriaal, maar je kunt ook je eigen mix maken van filmpjes. Zo hebben we voor het introductieprogramma van nieuwe studenten het programma 'Till death do us part' vertoond, en hebben we voor een grote partij in de kinderopvang een selectie uit 'Reis om de wereld' in combinatie met andere filmpjes vertoond.”

“Met de Korte Film Poule kunnen we groepen die niet de tijd hebben voor een feature film toch iets aanbieden uit onze core business en daarmee een beeld geven van wat er nog meer bestaat naast de wereld van Hollywood. Dit is zeker voor schoolgroepen met kinderen die vaak nog niet bekend zijn met arthouse aanbod een goede ingang voor de toekomst.”