Programma Nederlandse makers - Dag van de Korte Film 2019

Op de kortste dag van het jaar, 21 december, vieren we de Dag van de Korte Film. Met een speciaal samengesteld filmprogramma wordt het publiek in de Nederlandse filmtheaters getrakteerd op de beste korte films van eigen bodem.

De korte film is spannend, veelzijdig en heeft voor iedereen iets te bieden. Tevens is het dé plek waar jong filmtalent zich als eerste aandient. Toch krijgt de korte film vaak weinig tijd op het witte doek. Om in Europa meer aandacht te genereren voor korte films initieerde Short Circuit, het netwerk van niet-commerciële Europese kortefilmdistributeurs, in 2014 de Europese Dag van de Korte Film. De dag is inmiddels een begrip en wordt in Nederland gesteund door EYE Filmmuseum, Go Short - International Short Film Festival Nijmegen en het Nederlands Film Festival. Het volwassenenprogramma van de Dag van de Korte Film bestaat uit  vijf korte films van aanstormend, Nederlands talent dat het afgelopen jaar geselecteerd is voor (inter)nationale filmfestivals en diverse prijzen in de wacht sleepte.

 

Let op: alle titels in de compilatieprogramma's moeten individueel geboekt worden.
Programma graag in onderstaande volgorde vertonen. De films zijn vanaf 1 december 2019 beschikbaar voor boeking en kunnen alleen worden vertoond op 21 december.
De films in het programma zijn niet beschikbaar voor losse vertoningen en kunnen alleen worden vertoond als onderdeel van het programma.
Publiciteitsmaterialen zijn hier beschikbaar voor download.

Compilatieprogramma korte films van Nederlandse makers, graag in onderstaande volgorde vertonen:

Human Nature (Sverre Frederiksen, 2019)
En Route (Marit Weerheijm, 2019)  
Vader  (Isabel Lamberti, 2019) 
Mind My Mind (Floor Adams, 2019) 
The Walking Fish (Thessa Meijer, 2019)

Lengte programma: 86 minuten