Nieuwe aanwinsten beschikbaar vanaf 1 maart 2016

Vanaf 1 maart wordt er weer een aantal mooie nieuwe films toegevoegd aan de catalogus van de Poule, waaronder een zeer bijzondere stille film uit 1902 uit het archief van Eye én een kersvers werk van de Oscargenomineerde filmmakers Job, Joris en Marieke.

Stille film
LES SIX SOEURS DAINEFF  (onbekend, 1902)
Prachtige stille film met muziek uit de rijke collectie van Eye. Zes vrouwelijke acrobaten met de bijnaam 'Les reines du tapis' voeren opmerkelijke kunsten uit op het toneel.

animatie
(OTTO) (Job, Joris en Marieke, 2015)
Een vrouw die geen kinderen kan krijgen steelt het imaginaire vriendje van een klein meisje en houdt dit geheim voor haar man. Terwijl de vrouw van het leven geniet met haar imaginaire kindje, wordt de kloof tussen haar en haar man steeds groter. Wanneer het kleine meisje haar vriendje komt terug eisen, is het de kracht van de verbeelding die iedereen weer samen brengt.

A SINGLE LIFE (Job, Joris en Marieke, 2014)
Animatie waarin het opzetten van een singletje op een oude pick-up leidt tot een ingrijpend spel met de tijd. Dit blijkt voor- en nadelen te hebben. Wanneer het personage denkt de regie over haar levensloop over te kunnen nemen, ontstaat er een hapering met definitieve gevolgen.

ZEEZUCHT (Marleen van der Wel, 2015)
Vanaf het moment dat Jonas als kind de zee ziet, weet hij het, dit is zijn thuis. Niet om er naar te kijken, in te zwemmen of op te varen. Hij wil één zijn met de zee, en er nooit meer uit.
Zijn leven lang jut hij het strand af, opzoek naar voorwerpen om bizarre installaties mee te bouwen die hem op weg moeten helpen naar een nieuw leven tussen de vissen.
Nu Jonas oud is moet hij de beperkingen van zijn uitvindingen en lichaam onder ogen zien. De tijd begint te dringen om zijn droom nog waar te maken

Fictie
BOVENKAMER/OBERSTÜBCHEN (André Maat, 2015)
Komisch drama over wat er zich kan afspelen in een bovenkamer. In een lekkende, uitgewoond ogende kamer vol houtje-touwtje-apparatuur bewaakt en verzorgt Milos een pot met hersenen. Het onvermoeibare type, dat aan de lopende band spreekwoordelijke kleine brandjes blust, wordt regelmatig gehinderd door zijn vergeetachtigheid en vele tics. Dan slaan de stoppen door en moet Milos werkelijk nadenken.

KLEM (Mathijs Geijskes, 2015)
Een getrouwd stel van middelbare leeftijd hangt ondersteboven in hun gecrashte auto langs de kant van een afgelegen, idyllisch weggetje. De vrouw weet zich met moeite te bevrijden uit het wrak, maar het been van haar echtgenoot zit moervast. Ondertussen lijkt het er niet op dat hulp onderweg is. In deze benarde situatie blijkt al snel dat hun relatie de nodige slijtageplekken vertoont. Drama met komische elementen, waarin een relatie, op één locatie, tot het uiterste op de proef wordt gesteld.

BIRD (Marinus Groothof, Dunja Jocic, 2015)
Terwijl zijn moeder repeteert voor een concert, zwerft de zevenjarige Sava rond in het landhuis, op zoek naar een speelmaatje. Ondanks rondrennend personeel wordt hij door niemand echt gezien. Het engelachtig ogende kind ontdekt een zwarte vogel in een kooi en besluit daarmee te spelen. Totdat deze niet meer beweegt. Wanneer daarna zijn moeder gaat optreden, blijft Sava alleen achter. En dan komt de vogel op wonderbaarlijke wijze weer tot leven.

SPOETNIK (Noel Loozen, 2015)
17-jarige Sam crasht met zijn scooter in klaarblijkelijk niemandsland, slechts centimeters over de Nederlandse grens in Wallonië.
Hij ontmoet hier de frietkoteigenaar Gilles, die zijn frietkot 'Spoetnik' dreigt te verliezen. Gilles neemt Sam onder zijn hoede en zet hem aan het werk.
Ondertussen wordt Sam stapelverliefd op Zola, het meisje dat in het bordeel aan de overkant werkt.