Elke maand een nieuw compilatieprogramma beschikbaar in de Poule

Vanaf september 2015 is er elke maand een nieuw compilatieprogramma beschikbaar in de Poule. Dit zijn enerzijds  tijdelijk beschikbare programma’s, zoals festival highlights van IFFR en HAFF. Anderzijds stellen we ook programma’s beschikbaar voor onbeperkte tijd rondom een thema of gecurateerd door een kenner.  Alle  programma’s zijn maximaal 90 minuten lang.
Onderstaand een overzicht van de programma’s die op dit moment bevestigd zijn:

September 2015
Educatieprogramma ’Raar maar waar: over  film, techniek en ontdekkingen' voor groep 3 tot en met 6 van het basisonderwijs.
Onbeperkt beschikbaar vanaf het nieuwe schooljaar.
 

December 2015
Compilatieprogramma en kinderprogramma (4+) voor de Europese Dag van de Korte Film op 21 december.
Tijdelijk beschikbaar voor vertoning op 21 december 2015 .

Videoclipprogramma samengesteld door filmmaker Johan Rijpma; muziek en korte film zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden in de vorm van de videoclip. In dit programma een keur aan korte films die de muziek als leidraad hebben.
Onbeperkt beschikbaar vanaf december 2015.

Januari 2016
2015 Sundance Film Festival Award-Winning Shorts; Het programma van 83 minuten omvat een zeer gevarieerde doorsnede in vorm en stijl van de beste prijswinnende korte films van het Sundance Film Festival, een festival dat in de loop van de meer dan dertigjarige geschiedenis alom beschouwd wordt als een belangrijke showcase voor korte films en het lanceerplatform voor vele vooraanstaande onafhankelijke filmmakers.
Tijdelijk beschikbaar in de maand januari 2016.

Februari 2016
Festival highlightsprogramma van het International Film Festival Rotterdam. De internationale hoogtepunten op het gebied van korte film nu ook tijdens het het festival beschikbaar voor vertoning in de Korte Film Poule!
Tijdelijk beschikbaar van 4 februari t/m 29 februari 2016.
   
Maart 2016
Festival highlightsprogramma van het Holland Animation Film Festival met winnaars van HAFF editie 2015 biedt een indrukwekkend overzicht van de hedendaagse wereldklasse animatie.
Tijdelijk beschikbaar in de maand maart 2016.

April 2016
Cinedansprogramma; een programma met de mooiste dansfilms die de afgelopen jaren te zien waren op het Cinedans Festival. Het programma is samengesteld door Marion Poeth, programmeur van het festival.
Onbeperkt beschikbaar vanaf april 2016.

Mei 2016
Engelstalig programma ‘Short and Sweet’ voor de niet-Nederlandstalige  filmliefhebber. Alle films in dit programma zijn Engels ondertitels of Engels gesproken.
Onbeperkt beschikbaar vanaf mei 2016.