Nieuws

Meer leerlingen over filmtaal leren? De Korte Film Poule biedt volop mogelijkheden om met filmeducatie aan de slag te gaan.

Bij de jeugdfilm Toen mijn vader een struik werd, die deze week in première gaat, is gratis lesmateriaal beschikbaar én de afdeling educatie van EYE geeft enkele voorfilmtips.

In de komende maand zal er weer een mooi boeketje aanwinsten aan de Korte Film Poule worden toegevoegd, waaronder de grote winnaar van de Shorcutz Awards 2017; Jimmy on the Run van Wytze Koetse, de kunstige films van Johan Rijpma die tijd, ruimte

Opnieuw sleept het Utrechtse animatietrio Job, Joris en Marieke een grote prijs in de wacht. Hun nieuwste korte film Kop op werd op het International Children’s Film Festival in New York bekroond met de Grand Prize for Short Film.

In april en mei zijn er verschillende themadagen en -maanden zoals Bevrijdingsdag. Daarnaast zijn er ook diverse premièrefilms en jeugdfilms waarbij een voorfilm goed zou passen. Het Korte Film Pouleteam geeft weer een aantal mooie tips.

In de aanloop naar de Europese Dag van de Korte Film is er een katern gepubliceerd in de November-editie van de Filmkrant. Dit katern is nu ook online beschikbaar om in te zien en te delen.

Wederom sleept de korte film KONINGSDAG (Steven Wouterlood, 2015) een belangrijke prijs in de wacht.

Ook in 2017 biedt de Korte Film Poule haar abonnees weer de mogelijkheid om de mooiste korte films van het International Film Festival Rotterdam in haar eigen filmtheaters te vertonen.

Eye is een samenwerking aangegaan met andere Europese distributeurs van korte films in de vorm van het Short Circuit Network.

In januari en februari  zijn er verschillende themadagen en -maanden, zoals poëzieweek en Valentijnsdag. Daarnaast zijn er ook diverse premièrefilms en jeugdfilms waarbij een voorfilm goed zou passen.

Pagina's