Nieuwe aanwinsten

Binnenkort worden er weer diverse mooie nieuwe aanwinsten toegevoegd aan de Poule, waaronder een kleurrijke animatie uit de beroemde Dollywoodstudio’s van Joop Geesink, een stille kinderfilm uit het archief van EYE met een bijzondere combinatie van animatie en live-action en een originele dansfilm uit de serie POINT TAKEN.
De lay-out van de Korte Film Poulecatalogus is vernieuwd.  De volgorde van de films in de catalogus  is nu gesorteerd op de meest recent toegevoegde films, dit maakt het makkelijker om de nieuwe aanwinsten in de Poule terug te vinden. Bovenaan de catalogus vindt je nu de nieuwste toevoegingen. Ook is het mogelijk om te kiezen voor alfabetische sortering van de catalogus, dit kan door “Alfabetisch A-Z” te selecteren in het uitklapvenster bovenaan de pagina.  

Fictie
KOEST (Meike de Jong, Simone van Dusseldorp, 2007)
Als de kleine Dédé iets zegt, luistert niemand naar hem. Op school is hij de kleinste, thuis hebben zijn ouders geen tijd. Op een dag sluit Dédé vriendschap met een hond en vanaf dat moment praat hij niet meer, maar blaft hij. Zijn vader is ten einde raad: wat doe je met een blaffende zoon?

BROMMER OP ZEE (Diede van Vree, 2011)
Een korte fictiefilm naar het gelijknamige verhaal van J.M.A. (Maarten) Biesheuvel. Wanneer scheepsknecht Isaac bij volle maan staat te roken op het achterdek overkomt hem iets merkwaardigs.

Dansfilm
FARM OF MEMORIES (Gianni Grot, 2015)
Russel, een aan lager wal geraakte jongen, verliest zijn geheugen. Hunkerend naar liefde en geborgenheid gaat hij op onderzoek uit in zijn verlaten pand uit zijn eerste herinneringen.
Deze film is los te boeken, maar ook als onderdeel van het Cinedansprogramma, vanaf april onbeperkt beschikbaar in de Poule.

SON DU SERPENT (Tami Ravid, 2015)
Son du Serpent vertelt het verhaal van de koortsachtige zoektocht van een moderne Afrikaanse man naar zijn verdwenen vrouw.   Zijn deels in een bovennatuurlijke realiteit afspelende dwaaltocht ontvouwt zich als een road movie. Steeds blijft de man onverminderd verlangen naar zijn geliefde. Heen en weer geslingerd tussen het moderne en het traditionele Afrikaanse leven vraagt hij zich af of hij zijn geliefde wellicht verloren heeft aan een onzichtbare wereld.
Deze film is los te boeken, maar ook als onderdeel  van het Cinedansprogramma, vanaf april onbeperkt beschikbaar in de Poule.

Animatie
LOOKS (Susann Hoffman, 2014)
Looks vertelt het verhaal van een grijze linx die niet zo goed past in een wereld die bestaat uit bontgekleurde dieren. Hij wordt buitengesloten en gepest door zijn gekleurde soortgenoten. In zijn zoektocht naar acceptie door de groep neemt hij uiteindelijke drastische maatregelen.

MY HAPPY END (Milen Vitanov, 2007)
Vrolijke cut-out animatie over een hond en zijn staart. Alle honden jagen hun eigen staart achterna. Op een dag lukt het een hond om zijn staart te vangen. Ze worden beste vrienden waardoor het leven van de hond drastisch verandert.

FREILANDEIER (Daniel Faigle, 2006)
Een romantisch liefdesverhaal tussen twee stop-motion geanimeerde eieren. Op een ochtend ontmoeten twee eieren elkaar op de ontbijttafel, de vonk springt meteen over, maar al snel blijken de eieren zich op gevaarlijk terrein te begeven.

PHILIPS LIGHT LAMP BAND (Henk Kabos, 1957)
Reclamefilm voor Philipslampen uit de beroemde Dollywoodstudio's van Joop Geesink in de vorm van een stop-motion poppenanimatiefilm met personages en dieren die uit één of meerdere gloeilamponderdelen bestaan. Een gloeilampman en -vrouw gaan samen een dagje uit naar de dierentuin vol met gloeilampdieren en 's avonds bezoeken zij een concert van het gloeilamporkest.

Documentaire
NIET TE STOPPEN (Chiel Overkamp, 2014)
Vier heel verschillende mensen delen met elkaar de gedachte dat hun leeftijd geen reden moet zijn om te stoppen met dingen waar ze al hun hele leven plezier in hebben. In deze documentaire heeft de 93-jarige Map net weer een nieuwe camper gekocht en blijven tachtigers Thomas en Neeltje genieten van het werk op hun rozenkwekerij. Anne is op haar 73e nog altijd een veelgevraagd model.

ALLES WAS IRGENDWIE NÜTZT (Pim Zwier, 2013)
Een veelvoud aan dieren tezamen gebracht in een ritmische opeenvolging van foto's. De beelden vermengen zich vergelijkbaar met een kruisingsprogramma met dieren. Een aaneenschakeling van vervlogen dagen, vastgelegd in foto's, waarbij de dieren uitwisselbaar blijken, maar dezelfde medewerkers regelmatig terugkeren.

Stille film
A DREAM OF TOYLAND (Arthur Melbourne-Cooper, 1907)
Stille jeugdfilm over een jongetje dat droomt dat zijn speelgoed tot leven is gekomen. De film combineert live action en stop-motionanimatie.  Een jongetje mag van zijn moeder in een winkel speelgoed uitzoeken, dit laat hij zich geen twee keer vertellen, hij kiest handenvol uit waaronder een autobus met de opschrift 'Dream of Toyland'. Wanneer hij thuis in bed ligt droomt hij wel een hele bijzondere droom, met een hoofdrol weggelegd voor zijn nieuwe autobus.