IFFR Short Highlights programma 2016 bekend

Het IFFR Short Highlights programma 2016 staat in het teken van de verhalende film.

Uit het rijke aanbod van uitstekend narratief werk hebben we selectie gemaakt van 5 werken die het palet aan emoties op een gevarieerde wijze kleuren. Hierin maar liefst twee films uit Georgie, een filmland in opkomst en het geheel afsluitend met een frisse kijk op de actualiteit. Kortom een middag of avond ontspannen maar toch verantwoord kjikplezier.

De DCP's in dit programma zijn vanaf 25 januari 2016 te boeken via de Korte Film Poule en kunnen worden vertoond in de periode van 4 t/m 29 februari 2016. Het programma kan alleen als geheel worden vertoond, de films kunnen niet los worden geboekt
Graag vertonen in ondertsaande volgorde:

OGASAVARA, Tata Kotetishvili, Georgië,  8'
Murad en Masha gaan trouwen. Maar hun romantische dynamietvisdate neemt een verrassende wending. Een grillig verhaal van liefde, dood en stopmotion.

O SOM DA CASA,  Maxime Kathari, Bra/Fra, 14' 
Een Braziliaanse studente bereidt zich voor op haar vertrek naar Europa en wordt stilletjes gadegeslagen door haar moeder. Een liefdevol afscheid.

MAMA, Davit Pirtskhalava, Georgië, 25'
Een bezoekje van zijn langdurig afwezige vader laat Lado achter met veel onbeantwoorde vragen. Een onverwacht avontuur helpt hem zijn vader iets beter begrijpen.

NOTHING STRANGER, Pedro Collantes, Chi/Sp/NL, 22'
Lings jeugdvriendin Mei is overleden. Samen met Mei’s zusje bezoekt Ling voor het eerst de plek des onheils, die zich in een imposant landschap bevindt. 

KWASSA KWASSA, Tuan Andrew Ngyen & Superflex, Vietnam/Den, 18'
Het eiland Mayotte in de Indische Oceaan is de nieuwe buitengrens van de EU. Op het arme naburige eiland Anjouan bouwen vaklieden een kwassa kwassa, een gammele boot.

lengte totaal: 87'