Feestelijke lancering Korte Film Poule op het Nederlands Film Festival

Op 25 september jongstleden was het dan eindelijk zo ver, de Korte Film Poule werd officieel gelanceerd op het Nederlands Film Festival. De avond bestond uit een afwisselend programma van diverse sprekers en de vertoning van drie korte films uit de Poule.

De films SUNSET FROM A ROOFTOP van Marinus Groothof, PAS À DEUX van Gerrit van Dijk en ONE HAND CLAPPING van Peter Delpeut gaven samen een mooi overzicht van het uiteenlopende aanbod in de Poule waaruit de abonnees kunnen putten. Anna Abrahams, die de avond presenteerde, vertelde dat er inmiddels al veertien filmtheaters zijn die een abonnement op de Korte Film Poule hebben afgesloten. Een overzicht van alle aangesloten theaters kun je hier terugvinden.

Naast de vertoning van films werd er ook uitgebreid gesproken over de verschillende aspecten van de Korte Film Poule, Merel Gilsing (educatiemedewerker) vertelde over de mogelijkheden die de educatieve compilatieprogramma’s in de Poule bieden, Simona Monizza (curator) belichtte het proces van selectie en scanning van collectie- en archiefmateriaal voor in de Poule en Anne van  Es (producer) beschreef de belangrijke rol en inzet van partners Haghefilm Digitaal en Nedcipro.

Daarnaast benoemde Peter van Hoof (Coördinator van de Korte Film Poule) het belang van alle partijen die meewerken aan het aanleveren van materiaal voor de Poule, zoals Il Luster, de academies, Kort! van de NTR en festivals als HAFF en IFFR.

Voor de foto’s van de lancering klik hier.