Europese Dag van de Korte Film 2016 nu ook met Filmkrant Live

De dag van de korte film wordt weer groots gevierd op de kortste dag van het jaar, 21 december, in Nederlandse filmtheaters en een groot aantal Europese landen.
Er is net als vorig jaar weer een kinderporgramma met de mooiste internationale titels beschikbaar en een programma samengesteld door Goshort met de mooiste korte films van eigen bodem.
De eerste titels uit dit programma zijn inmiddels bekend, onder andere IMPORT (Ena Sendijarević) die draaide in de officiële selectie van Quinzeine des Réalisateurs op Cannes en dit jaar ook de Nederlandse inzending voor de Oscars is, HOUVAST (Charlotte Scott-Wilson) winnaar van de prijs voor ‘Best Narrative Short Film’ tiijdens Tribeca Film Festival, US en DEPART AT 22 (Wiep Teeuwisse) winnaar van de Crystal d’Annecy 2016 voor de beste afstudeerfilm.
Nieuw dit jaar is de samenwerking met Filmkrant Live. Zij bieden de mogelijkheid om bij het programma met Nederlandse korte films een inleiding te boeken verzorgd door één van de Filmkrantmedewerkers.
Om deelnemende theaters mee te kunnen nemen in de publiciteit, zowel in het persbericht als in het katern van de Filmkrant, vernemen wij graag vóór 15 oktober welke filmtheaters één of beide programma's vertonen op 21 december
Beschikbaar voor vertoning: op 21 december
Te boeken vanaf 1 december 2016
Publiciteitsmateriaal beschikbaar vanaf 1 november: trailer, katern in Filmkrant en affiche.