Korte films van IFFR 2015 langer te zien in de Nederlandse filmtheaters

Na elf enerverende dagen is het grootste filmfeest van Nederland, het 44ste International Film Festival Rotterdam, voorbij. Maar niet getreurd! We bieden u nog een toetje aan met een speciaal samengesteld programma van korte films met daarin de hoogtepunten van het afgelopen festival. In april 2015  kunnen de aangesloten Korte Film Poule theaters gebruik maken van de mogelijkheid om het onderstaande programma te boeken.

Een mooie dwarsdoorsnede met hoogtepunten van korte films van International Film Festival Rotterdam 2015. Programmeur Peter van Hoof: “We hebben gekozen voor drie films die bij ons festivalpubliek de meest enthousiaste reacties hebben losgemaakt.”

De eerste korte film is The Basement van beeldend kunstenaar Eric van Lieshout, tijdens IFFR vertoond in het programmaonderdeel: As Long As It Takes: Short. Een werk dat veel stof deed opwaaien tijdens zijn premiere op de afgelopen Manifesta in St Petersburg.

We vervolgen met twee titels uit de Tiger Awards Competitie voor Korte Films. De eerste is Tijd en plaats, een gesprek met mijn moeder van Martijn Veldhoen waarin hij het verhaal van zijn moeder op een onverwachte, meelevende en visueel ingenieuze wijze verteld.

Het programma eindigt met een en visuele en muzikale reis langs de excentrieke begrafenistradities en -rituelen van Zuid-Vietnam. The Living Need Light, the Dead Need Music van het US/ Vietnamese collectie The Propeller Group.