Korte Film Poule

Met de Korte Film Poule stelt EYE een groot aantal korte films, documentaires en animaties beschikbaar voor de filmtheaters in het land. De abonnementshouders kunnen daarbij oneindig putten uit het korte-filmaanbod.

De korte films komen uit de EYE-collectie, Kort!, het NIAf (Nederlands Instituut voor Animatiefilm) en onafhankelijke distributeurs als il Luster. Ook wordt de Poule jaarlijks verrijkt met een selectie van nieuwe Nederlandse afstudeerfilms en de nieuwe oogst Kort! Alle films in de Korte Film Poule worden aangeboden op DCP. Na registratie op deze website kunnen abonnees de films direct online bekijken en bestellen. Iedereen kan op deze website bladeren door het volledige aanbod.

Educatie

De Korte Film Poule biedt ook speciale schoolvoorstellingen aan met een uitgekiende selectie films voor het basis- en voortgezet onderwijs. Bij de programma’s is lesmateriaal beschikbaar dat aansluit bij kern- en leerdoelen van onderwijs en onderwijsthema’s.
Meer informatie
 

Programma's

De Korte Film Poule biedt filmtheaters ook verzamelprogramma's aan rond een thema, filmmaker of speciale gelegenheid.
Ook zijn er regelmatig tijdelijk Festival High Lights programma's beschikbaar in samenwerking met bijvoorbeeld het Holland Animation Film Festival en International Film festival Rotterdam.
Meer informatie
 

Internationale korte films

EYE is een samenwerking aangegaan met andere Europese distributeurs van korte films, het Short Circuit Network, waardoor er naast een grote variatie aan Nederlandse korte films ook meteen een selectie van zo'n 25 Europese korte films in de Korte Film Poule is opgenomen. Dit heeft geresulteerd in een internationale versie van de Korte Film Poule, de Short Film Pool.
Meer informatie

 

Alle voordelen op een rij

  • Een uitgebreid assortiment van korte films met uiteenlopende thema’s en genres dat jaarlijks blijft groeien.
  • Een compleet abonnement waarbij onbeperkt uit het KFP-assortiment kan worden geput.
  • Transportkosten en filmrechten zijn inbegrepen in het abonnement. Voor de VPF van alle titels in de KFP is ontheffing verleend.
  • Vervoer via de filmkluis.
  • De korte films zijn eenvoudig en snel te bestellen via de KFP-website. Deze website heeft ook uitgebreide mogelijkheden om op specifieke onderwerpen en thema’s te zoeken.
  • Naast losse korte films zijn er ook diverse kant en klare compilatieprogramma’s te bestellen. Deze zijn samengesteld op thema of maker.
  • Ook zijn er educatieve compilatieprogramma’s die specifiek zijn gericht op basis- of voortgezet onderwijs. Deze compilaties zijn te bestellen in combinatie met bijbehorende lespakketen.
  • Tot slot zorgt u door deelname aan de Korte Film Poule dat de korte film behoed wordt voor verdwijning uit de theaters. Met de helft van de inkomsten uit abonnementsgelden zorgt Eye ervoor dat steeds meer korte films gedigitaliseerd worden.

Aangesloten theaters