Zoek films op titel, trefwoord, producent of regisseur
Country: 
Nederland
Production Year: 
1953
Length: 
2 min.
Format: 
1.1.33
Frames per Second: 
24 fps
Colour: 
Full Colour
Sound: 
Stereo
Language: 
Engels
Genre: 
animatie
Source Material DCP: 
35mm

The Discovery of America

Director: 

Een reclamefilm in de vorm van een poppenanimatie over de ontdekking van Amerika door Columbus in 1492. Er is geen zuchtje wind en de matrozen vervelen zich te pletter. Op het moment dat een staking dreigt wordt Amerika ontdekt! Columbus probeert zaken te doen met de Indianen middels allerlei giften: een tv, een koelkast, een platenspeler...maar deze giften blijken nutteloos. De Indianen zijn zelf ruim voorzien van elk modern gemak. Dan heeft Columbus een ander idee en biedt een fles Campari aan. Deze wordt met een enthousiast 'ugh!' ontvangen door het Indianen opperhoofd. Dit was precies waar de nieuwe wereld op wachtte: Bitter Campari.

​Deze film is afkomstig uit het archief van EYE en werd gemaakt in de beroemde Dollywoodstudio's van Joop Geesink, waar onder andere ook de Loekie de Leeuwfilms werden gemaakt

​trefwoorden: reizen, geschiedenis, humor

Producent:Joop Geesink
Productiemaatschappij:Joop Geesink's Dollywood

Deze film is gemaakt in 1953 en is een product van toen. De film kan culturele stereotyperingen bevatten die vanuit hedendaags oogpunt gezien niet meer van deze tijd zijn.
Eye vindt het echter wel belangrijk om deze films beschikbaar te maken voor vertoning (mits daarbij inhoudelijke context wordt aangeboden), om daarmee volledig te zijn in het toegankelijk maken van haar archiefmateriaal, bewustzijn te creëren over het bestaan hiervan en niet de indruk te wekken dat vormen van stereotypering, culturele toe-eigening en racisme nooit of in mindere mate aanwezig zijn in films uit bepaalde historische periodes.

 

 

Log in s.v.p.

Om films te bekijken en boeken dien je in te loggen

Log in Registreer